Hrvatski radio

Radio Rijeka

Kukuljanovo: Otvoren novi proizvodni objekt tvrtke MEP

23.10.2018.

15:04

Autor: Vladimir Jurić

Foto: Vladimir Jurić / HRT - Radio Rijeka

Foto: Vladimir Jurić / HRT - Radio Rijeka

Foto: - / -

Najveća industrijska zona u Hrvatskoj - Bakar, bogatija je za još jedan industrijski proizvodni objekt. Izgradila ga je tvrtka MEP iz Rijeke. Cijena objekta je 10,2 milijuna kuna, od čega je Europska unija uložila 4,9 milijuna.

Tvrtka MEP je na hrvatskom tržištu prisutna već dvadesetak godina i vodeća je tvrtka u ponudi kvalitetnih napajanja elektroničkih sustava, riješenja za kritično napajanje, hlađenje za ICT, telekomunikacije, industriju i pomorske aplikacije.

U prosincu 2016. godine, MEP je kandidirao projekt "Ulaganje u izgradnju i opremanje poslovnog objekta društva MEP s ciljem diversifikacije poslovanja". Krajem 2017. godine Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta pozitivno je ocjenilo projektnu prijavu ukupne vrijednosti 10.216.012,96 kn. Dio koji sufinancira Europski fond za regionalni razvoj u Operativnom programu konkurentnosti i kohezija iznosi 4.899.598,03 kuna.

Kako je čelni čovjek MEP-a Neven Kundija istaknuo tijekom razgleda novog pogona i poslovnih prostorija na 1.313 metara četvornih, tako je cilj tvrtke do kraja 2020. godine zaposliti dodatnu radnu snagu, povećati prihod od prodaje i prihod od izvoza.

Dosizanjem tih ciljeva, tvrtka će se nametnuti kao lider na tržištu Hrvatske i susjednih država u segmentu kritičnog napajanja i hlađenja ITC sustava te simulatora za pomorstvo, naglasio je Kundija.

Projektnu prijavu izradila je tvrtka SENSUM iz Rijeke, a glavni izvođači radova bili su GP Krk za građevinski i Aeroteh za instalaterske radove. Poslušajte izjavu:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.