Hrvatski radio

Radio Rijeka

14:52 / 13.04.2015.

Autor: Marijana Smokvina

Kulturno-turistički centar u Opatiji gradit će GP Krk

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Tvrtka GP Krk odabrani je izvođač radova za izgradnju Kulturno-turističkog centra u Opatiji. Na javno nadmetanje pristiglo je sedam ponuda, a ona tvrtke GP Krk odabrana je kao najpovoljnija.

Opatijski gradonačelnik Ivo Dujmić i direktor tvrtke GP Krk Josip Purić danas su potpisali ugovor o javnoj nabavi za izvođenje radova na izgradnji Kulturno-turističkog centra. To će biti prostor s nizom mogućih namjena - od održavanja kongresa do kazališnih predstava, kina, koncerata... Opatiji je Kulturno-turistički centar potreban i za kulturu i za gospodarstvo, ističe Dujmić.

Izgradnja ovoga objekta je velik posao kojim je GP Krk zadovoljan, a mogu biti zadovoljni i njihovi kooperanti. "To je i velik izazov, a mi volimo izazove", kaže direktor Josip Purić i dodaje da iščekuje 15. rujna, za kada je najavljen početak radova. 

Objekt bi trebao biti otvoren za novogodišnje blagdane 2016., najavljuje opatijski gradonačelnik. Ukupna vrijednost izgradnje je 31,6 milijuna kuna, bez PDV-a. Kulturno-turistički centar gradit će se u središtu Opatije, gdje je nekada bilo kino, iza hotela Imperial na zemljištu u vlasništvu Grada. 

Dujmić je istaknuo da je sljedeći gradski projekt izgradnja dječjeg vrtića za koji su upravo dobili građevinsku dozvolu. Javlja Marijana Smokvina:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.