Hrvatski radio

Radio Rijeka

Kupanje, ronjenje, kino, nogomet... za drage goste iz Srebrenice

21.07.2016.

13:26

Autor: Tatjana Sandalj

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Deveti put su Zbor katoličkih skauta Riječke nadbiskupije i Prva sušačka hrvatska gimnazija organizirali boravak u Rijeci za djecu iz Srebrenice. Ove godine ima ih 38 i većina je prvi put na moru. Što su im sve pripremili domaćini?

U onoj mjeri u kojoj se istinski poznajemo, u toj mjeri imat ćemo temelj na kojem možemo graditi dobre odnose, podsjetio je nadbiskup riječki Ivan Devčić jutros na druženju s djecom Srebrenice. Zemlja je prekrasan vrt u kojem se često ponašamo kao loši vrtlari, dodao je, a samo učeći da svi imamo istu ljudsku prirodu možemo naučiti da se svojeg treba držati, ali biti i otvoren prema drugome.

Zajedničko ljetovanje djece različitih uzrasta, triju denominacija, različitih obiteljskih situacija, a ove godine ih je 38 u grupi, deveti put su organizirali Zbor katoličkih skauta Riječke nadbiskupije i Prve sušačke hrvatske gimnazije. Osim riječke nadbiskupije posjetit će i riječku pravoslavnu crkvu i Islamski centar u Rijeci.

Već su bili kod predsjednice Kolinde Grabar Kitarović, planiran je posjet Vladi, danas su ih u Rijeci primili predstavnici Primorsko-goranske županije i riječke gradske uprave. U bogatom programu koji je planiran od 15. do 24. srpnja su bili posjet Astronomskom centru u rijeci, kinu, ići će i na utakmicu Rijeka - Istra, posjetit će muzeje, stare jezgre Rijeke i Opatije. Ipak, najviše se vesele kupanju, ronjenju i igrama. Poslušajte Mariju i Osmana:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.