Hrvatski radio

Radio Rijeka

Kupi knjigu za 15 kuna i sudjeluj u humanitarnoj akciji za Dječju bolnicu

15.11.2021.

08:39

Autor: Tatjana Sandalj

Foto: Tatjana Sandalj / HRT - Radio Rijeka

Foto: Tatjana Sandalj / HRT - Radio Rijeka

Foto: - / -

Pod šatorom na riječkom Trgu 128. brigade HV-a možete kupiti knjigu za samo 15 kuna i tako pomoći akciji Lions kluba Opatija "Zajedno je lakše - doniraj i čitaj". Sredstva koja prikupe namijenili su hematološko-onkološkom odjelu Dječje bolnice na Kantridi.

Borba protiv karcinoma kod djece jedno je od glavnih područja djelovanja Lionsa. Tu su još i borba protiv sljepoće i slabovidnosti, dijabetesa te gladi i zaštita okoliša.

Akcija prodaje i prikupljanja knjiga traje do 18. studenoga. Šator je otvoren svakoga dana od 7 do 23 sata.

Lions klub Opatija je neprofitno i humanitarno udruženje građana, koje je proslavilo 23 godine kontinuiranog djelovanja u zajednici. Ima 28 članova, a oni pripadaju zajednici Lions klubova Hrvatske koja ima 1250 članova. 

U godini čitanja, a imajući u vidu i epidemiološke mjere, odlučili su redovitu humanitarnu akciju organizirati na otvorenom. Od prijatelja, podupiratelja, donatora, prikupili su 4000 knjiga, a na štandu ih prikupljaju i dalje. Samo u prva tri dana, pod motom "Zajedno je lakše - doniraj i čitaj" prodali su tisuću knjiga. 

U programu Radio Rijeke o akciji je govorila predsjednica Lions kluba Opatija Ivana Jakovac, poslušajte:

Lionsi pomažu u godini čitanja, pripremila Iva Pavletić Crnić

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.