Hrvatski radio

Radio Rijeka

Kupom će se opet plivati uzvodno, a slijedi potezanje užeta protiv susjeda

27.07.2021.

12:42

Autor: Nenad Lučić / HRT - Radio Rijeka

Ovogodišnje izdanje plivačkog mitinga Kupom uzvodno mogli bi, osim plivača, obilježiti i konopaši (Foto: Nenad Lučić / HRT - Radio Rijeka)

Ovogodišnje izdanje plivačkog mitinga Kupom uzvodno mogli bi, osim plivača, obilježiti i konopaši (Foto: Nenad Lučić / HRT - Radio Rijeka)

Foto: - / -

U nedjelju 1. kolovoza tijekom poslijepodnevnih će sati uz gornji tok rijeke Kupe biti održan 17. plivački miting "Kupom uzvodno". Kako se na mitingu pliva suprotno riječnoj matici ova sportsko-rekreativna manifestacija svojom posebnošću i dalje privlači pozornost sudionika iz zemlje i inozemstva.

Natjecanje će započeti plivačkim programom na stazi duljine 25 metara, potom će uslijediti ekipna nadmetanja obitelji te plivanje spretnosti s bakljama, a manifestacija tradicionalno završava plivačkim maratonom.

Kako se program mitinga "Kupom uzvodno" odvija na riječnoj granici Hrvatske i Slovenije, organizatori će do nedjelje pokušati osmisliti i pripremiti još jedan nov i nesvakidašnji natjecateljski sadržaj u kojem će snage odmjeriti stanovnici dvije države. 

"Nastojat ćemo organizirati hrvatsko-slovensko nadmetanje u potezanju konopa preko rijeke Kupe. Nastojat ćemo okupiti najsnažniju ekipu iz Delnica, a vjerujem da će u tome uspjeti i naši susjedi Slovenci, pa neka se s ekipe okupe svaka na svojoj strani schengenske granice, kako bismo vidjeli tko je jači", otkrio je predsjednik Udruge "Kupa" iz naselja Brod na Kupi Davorin Klobučar.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.