Hrvatski radio

Radio Rijeka

"Kupom uzvodno" - poseban plivački izazov

27.07.2019.

11:40

Autor: Nenad Lučić / HRT Radio Rijeka

Foto: Nenad Lučić / HRT - Radio Rijeka

Foto: Nenad Lučić / HRT - Radio Rijeka

Foto: - / -

Naselje Brod na Kupi u Gorskom kotaru danas je po 15. put mjesto održavanja osebujnog plivačkog mitinga "Kupom uzvodno". U svim natjecateljskim disciplinama pliva se suprotno riječnoj matici, što za sudionike predstavlja poseban izazov.

Ujedno se na lokaciji održavanja mitinga pomalo uređuje i prateća infrastruktura. Natjecateljskom programu mitinga "Kupom uzvodno", prethodila je svečanost otvaranja novoizgrađenog dijela kupališta, koji će mnogima olakšati pristup rijeci, istaknuo je u ime organizatora, predsjednik Udruge "Kupa" iz naselja Brod na Kupi Davorin Klobučar.

"Tijekom proljeća je izgrađena rampa koja će invalidnim osobama olakšati pristup do rijeke, a ona je rezultat zajedničkih aktivnosti Udruge Kupa, Turističke zajednice Grada Delnica i Ministarstva hrvatskih branitelja, koje je prihvatilo poziv za sudjelovanje u tom projektu", rekao je Klobučar i nadodao da će  zahvaljujući tome i na plivačkom mitingu planirati natjecateljske programe za invalidne osobe, odnosno utrke na 25 metara.

Nakon današnjeg otvaranja kupališne rampe Davorin Klobučar se na lokaciji održavanja riječnog plivačkog mitinga nada i novim ulaganjima kako bi se taj prostor uredio kao sportsko- rekreacijski centar, koji ne bi isključivo bio namijenjen održavanju plivačkog mitinga.

"Predlagao sam uređenje centra plivačko-kajakaških aktivnosti s obzirom da je riječ o pristupačnom prostoru, gdje je Kupa široka sedamdeset, dužina rijeke pogodna za plivanje oko 300 metara", iznio je Klobučar planove.

Na tom se prostoru, osim natjecateljskog plivanja na 25 i plivačkog maratona na 500 metara, zasad tradicionalno organiziraju i natjecanja spretnosti u plivanju s bakljama, kao i trkački programi namijenjeni obiteljima. Poslušajte prilog Nenada Lučića:

Kupom uzvodno, pripremio Nenad Lučić

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.