Hrvatski radio

Radio Rijeka

Kupska dolina: ima nade za bolju turističku budućnost

14.05.2017.

09:12

Autor: Nenad Lučić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Područje uz gornji tok rijeke Kupe po mnogima je turistički najatraktivniji dio Gorskog kotara. Iako čisti vodotoci privlače goste, poput ribolovaca i raftera, rezultati u turizmu su daleko od očekivanih, a broj stanovnika toga kraja, uz granicu sa Slovenijom, se i dalje smanjuje.

Nade za bolju turističku budućnost ipak ima.  

Prekograničnom suradnjom s partnerima iz Slovenije te osmišljavanjem niza manifestacija dosad se uspjelo ukazati na turističke vrijednosti Kupske doline, smatra predsjednik Udruge Kupa iz naselja Brod na Kupi Davorin Klobučar.

Udruga za sport, rekreaciju i turizam pokrenula je mnoge sportsko-rekreacijsko-turističke projekte i programe na ovim prostorima, uključujući i ekološke te kulturne aktivnosti, objasnio je Klobučar.

Međutim, u smještajnom dijelu priče, na slovenskoj strani granice uz Kupu ima dvadesetak kampova, dok s hrvatske takve ponude nema, pa zasad ohrabruju tek najave direktora tvrtke Goranski sportski centar Alena Udovića.

Još uvijek smo u fazi istraživanja iako mislim da ćemo uskoro potegnut konkretne poteze jer smo došli do nekih informacija, najavio je Udović.

Više u prilogu Nenada Lučića:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.