Hrvatski radio

Radio Rijeka

Kurelić: Većina opatijskih vijećnika neće podržati prodaju vrtića

09.10.2018.

14:42

Autor: Neva Funčić

Foto: Eduard Kišić / HRT - Radio Rijeka / arhiv

Foto: Eduard Kišić / HRT - Radio Rijeka / arhiv

Foto: - / -

Predstavnička većina u opatijskom Gradskom vijeću odlučila je da neće podržati prijedlog za prodaju zgrade vrtića koji je gradonačelnik Ivo Dujmić odlučio ponovno uputiti na raspravu. To je ispred "starog vrtića " u Opatiji najavio predsjednik gradskog vijeća Robert Kurelić.

"Opatijski proračun nije u dobrom stanju jer Opatijci plaćaju danak višegodišnjoj megalomaniji i prenapuhanim projektima. Sve procjene zarade od najma poslovnih prostora u sportskoj dvorani pokazale su se kao potpuni promašaj, a kulturno turistički centar Gervais jednako je tako probio proračun svoje izgradnje", rekao je Robert Kurelić te dodao kako nema naznaka da će gradonačelnik na tome stati.

"U srpnju nam je rečeno na famoznom sastanku da nedostaje jedanaest milijuna kuna od Talijanske unije, ali da postoje još neke obveze koje ukupnu rupu dižu na dvadeset milijuna. Predstavnici stranaka nisu dali nikakvu pisanu suglasnost na kredit te smo vrlo brzo nakon sastanka javno i jasno rekli da smo protiv zaduženja, a isto smo odbili i na prošloj sjednici Vijeća. Gradonačelnikova politika stalnog uzimanja kredita i prodaje imovine nije razumna i vodi u propast i to je potrebno jasno reći", rekao je Kurelić.

Najavio je da će predstavnička većina biti protiv prodaje zgrade vrtića bez jasne naznake njene buduće namjene i cijene koja odgovara njenoj lokaciji i vrijednosti. U nastavku pročitajte više i poslušajte Kurelićevu izjavu:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.