Hrvatski radio

Radio Rijeka

Kušecova slikovnica o Europskoj uniji

10.10.2013.

16:28

Autor: Tatjana Sandalj

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Knjiga-slikovnica Mladena Kušeca "Zvijezde EU" na šaljiv i pristupačan način, stihovima i ilustracijama, djecu upoznaje sa zemljama Europske unije. Dobro su je prihvatili i riječki učenici kojima je danas predstavljena.

Peta suradnja Izdavačke kuće Adamić iz Rijeke i pjesnika, književnika i novinara Mladena Kušeca rezultirala je izdanjem što je opremljeno kao slikovnica, ali je opsegom puno opširnije. Zvijezde EU ilustrirao je Siniša Reberski, stihove je napisao Kušec, a svaka od 28 europskih zemalja predstavljena je i s nekoliko geografsko-povijesnih podataka.

Knjiga-slikovnica nastala je u rekordnom roku, za manje od dva mjeseca, a na put Hrvatskom krenula je iz Šibenika, s Međunarodnog dječjeg festivala, gdje je predstavljena na dan ulaska Hrvatske u Europsku uniju.

Kušec je danas knjigu predstavio u Rijeci, a zašto je nakon tih susreta zaključio da djeca puno objektivnije od odraslih doživljavaju ulazak u Uniju objasnio je Tatjani Sandalj:

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.