Hrvatski radio

Radio Rijeka

Kvarner kao destinacija zdravlja za post-kovid rehabilitaciju

23.02.2021.

14:03

Autor: Neva Funčić

Foto: Goran Kovacic / PIXSELL

Foto: Goran Kovacic / PIXSELL

Foto: - / -

Klaster zdravstvenog turizma Kvarnera pripremio je posebnu post-covid ponudu za europsko turističko tržište. Uz domaće goste, interes na online sajmovima su pokazali i gosti iz susjednih zemalja te Njemačke, Češke i Slovačke, objavili su u Opatiji.

Zdravstveni turizam je iznimno zanimljiva grana koju gosti traže u vrijeme pandemije Covida-19. Već godinama radimo na brendiranju Kvarnera kao regije zdravlja,a sada i formalno želimo postati prva certificirana Destinacije zdravlja u Hrvatskoj, rekla je u Opatiji direktorica Turističke zajednice Kvarnera Irena Peršić Živadinov te istaknula dobru suradnju hotela i klinika.

Intenzivno se radi na online predstavljanjima, a posebna su ponuda post-covid paketi, koji gostima nude programe rehabilitacije dišnih puteva i posebne fizikalne terapije za oporavak nakon bolesti.

Oznaka destinacije zdravlja značila bi da partnerima i gostima neće svaki puta trebati dokazivati prednosti, a otvara se mogućnost uključivanja farmaceutske industrije koja se nadovezuje i razvojem novih proizvoda, kazao je predsjednik Klastera zdravstvenog turizma Kvarnera Vladimir Mozetič. Istaknuo je kako KZT Kvarnera trenutno čine 32 članice s preko 7000 zaposlenih po čemu je ovo udruženje najveće u Hrvatskoj.

U godini koronavirusa pružateljima zdravstvenih usluga su značajno pali prihodi, potvrdila je i Nataša Rubeša iz Poliklinike Rident. Navela da je prošlogodišnji prihod bio 40 posto manji nego godinu ranije, a oporavak očekuju tek u 2022.

Ravnatelj opatijske Thalassotherapije Viktor Peršić je Istaknuo odličnu suradnju s Liburnija Riviera Hotelima te rekao da je prednost Kvarnera to što je autodestinacija za čak 75 milijuna ljudi koji žive u krugu od 500 kilometara.

O destinaciji zdravlja i post-covid ponudi poslušajte više u razgovoru s Irenom Peršić Živadinov:

Kvarner destinacija zdravlja, pripermila Neva Funčić

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.