Hrvatski radio

Radio Rijeka

Kvarner odlično plovi prema vrhuncu turističke sezone

22.07.2022.

15:57

Autor: Vladimir Jurić

Dobro došli dragi gosti! Jeste li žedni?

Dobro došli dragi gosti! Jeste li žedni?

Foto: Vladimir Jurić / Radio Rijeka

U Hrvatskoj se trenutno odmara milijun turista, dok se krajem srpnja rekordne turističke 2019. godine u Hrvatskoj odmaralo milijun i dvije stotine tisuća turista. Do te brojke trebali bi doći narednih dana, rekla je na graničnom prijelazu Rupa ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac.

Povod ministričina dolaska jest početak udarnog turističkog vikenda te odlični turistički rezultati Primorsko-goranske županije. Na Kvarneru se odmara 180 tisuća turista, a u hotelima s četiri i pet zvjezdica rezulati su čak 25 posto jači nego rekordne godine. 


Ministrica Brnjac, u pratnji direktorice TZ Kvarnera Irene Peršić Živadinov i načelnika policijskih graničnih postaja Rupa i Pasjak Nevena Abramovića, uvjerila se da ulazak i odlazak turista protiče bez većih zastoja, unatoč velikim temperaturama i nepovoljnim uvjetima za djelatnike policije. 


Turistička zajednica Kvarnera organizirala je podjelu vode turistima, pa su studenti svima koji ulaze ili izlaze iz naše zemlje uručili bočice s vodom. 


Iako su turističke gužve počele već u petak, udarni val dolazaka turista očekuje se tijekom subote. Poslušajte više:

Kvarner dobro plovi prema vrhuncu sezone

Ministrica s domaćinima na granici

Ministrica s domaćinima na granici

Foto: Vladimir Jurić / Radio Rijeka

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.