Hrvatski radio

Radio Rijeka

Kvarner se ponovno trese: dva slaba potresa kod Jadranova

24.08.2017.

17:03

Autor: Boris Kanazir

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Dva tjedna nakon serije potresa koji su se dogodili kod Jadranova, petnaestak kilometara od Rijeke, ovoga četvrtka tlo na tome području ponovno podrhrava. Seizmološka služba Republike Hrvatske izvijestila je poslijepodne o dva slaba potresa.

Prvi potres dogodio se u 14 sati i 47 minuta. Magnituda mu je bila 2,4 prema Richteru. Sat i pol kasnije, u 16:15, seizmografi su ponovno zabilježili podrhtavanje tla, i to nešto jače: 2,6 Richtera. Oba potresa imala su epicentar kod Jadranova i u tome su se području osjetili intenzitetom III stupnja Mercalli-Cancani-Siebergove ljestvice, izvijestila je hrvatska Seizmološka služba.

Prema svjedočanstvima građana na interetskome sustavu Europsko-mediteranskoga seizmološkog centra (EMSC), oba potresa osjetila su se na crikveničkom području, otoku Krku, ali i u Rijeci. Tlo je podrhtavalo vrlo kratko, nekoliko sekundi, poput eksplozije u daljini, uz tutnjavu nalik na grmljavinu. Tako su se osjetili i potresi u seriji koja je trajala tri dana - od 8. do 10. kolovoza.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.