Hrvatski radio

Radio Rijeka

Kvarner u Londonu proglašen "must go" destinacijom za 2020. godinu

05.11.2019.

11:48

Autor: HRT - Radio Rijeka

S Trsatske gradine puca pogled na Rijeku i gotovo cijeli Kvarner (Foto: Goran Kovačić / Pixsell)

S Trsatske gradine puca pogled na Rijeku i gotovo cijeli Kvarner (Foto: Goran Kovačić / Pixsell)

Foto: - / -

Na jednom od najznačajnijih svjetskih turističkih sajmova koji se upravo održava u Londonu, Kvarner je pobudio veliko zanimanje Britanaca, ali i brojnih novinara koji prate globalne turističke trendove.

Naime, prema izboru jednog od najutjecajnijih specijaliziranih časopisa za turizam, Lonely Planet Magazina, Kvarneru je dodijeljena godišnja nagrada Best in Travel za 2020. godinu, istaknut je kao must go destinacija u 2020. godini te je uvršten na popis Top 10 regija.

Tim povodom održana je konferencija za medije na kojoj je Tom Hall, potpredsjednik Lonely Planet Magazina, istaknuo da je Kvarner regija fantastičnih mogućnosti s jako puno razloga za turističke dolaske.

Zahvaljujući se na izuzetnom priznanju, župan Zlatko Komadina rekao je da je to u prvom redu nagrada za sve one koji na Kvarneru vrijedno rade u turizmu, ali i svim stanovnicima naše županije koji su poznati kao dobri domaćini i promotori svega što naša regija može ponuditi turistima - od prirodnih ljepota, čistog mora i zraka, bogate povijesno-kulturne baštine do odlične i raznovrsne gastronomije.

U razgovoru za BBC, župan Komadina posebno je istaknuo i bogatu ponudu zdravstvenog turizma, te rekao kako je naša regija, s dugom tradicijom u tome turističkom segmentu, poznata i kao regija zdravlja, te da često ističe kako sedam dana boravka na Kvarneru znači zdravlje za cijelu godinu.

Direktorica Turističke zajednice Kvarnera Irena Peršić Živadinov predstavila je turističku ponudu Kvarnera s naglaskom na ponudu kulturnog turizma. "Nagrada i priznanje Lonely Planeta plod su dugogodišnjeg rada, ali i dokaz da naši rezultati ne dolaze slučajno. Od domaćinstva izuzetno važnog Svjetskog SKAL kongresa u listopadu sljedeće godine, titule Rijeke kao Europske prijestolnice kulture, pa do predsjedavanja Hrvatske Predsjedništvom Vijeća EU u 2020. godini, jasno nam je da za regiju Kvarner slijedi ključan turistički trenutak! Ovakvi projekti i nagrade postižu se jedino sinergijom i timskim radom. Priznanja s ovako visokih globalnih razina i institucija velika su stvar za hrvatski turizam općenito, jer definitivno pridonose još jačoj promociji naše zemlje“, istakla je Peršić Živadinov.

Na konferenciji za medije sudjelovali su i ministar turizma Gari Cappelli te direktor Glavnog ureda HTZ-a Kristjan Staničić. Uz prigodni promidžbeni materijal, novinari su dobili priliku upoznati Kvarner i kroz posebno pripremljene videomaterijale, javili su iz Primorsko-goranske županije.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.