Hrvatski radio

Radio Rijeka

Kvarner Wine Fest - 500 različitih etiketa vina u Opatiji!

09.05.2018.

16:03

Autor: Matea Krmpotić

Foto: FB događaj

Foto: FB događaj

Foto: - / -

Na Kvarner Wine Festu očekuje se oko 500 različitih etiketa vina. U Opatiji će biti izložena vina iz Hrvatske, Francuske, Španjolske, Australije, Amerike, Italije, Slovenije, Srbije, Bosne i Hercegovine, Albanije i Kosova.

Međunarodni festival vina i delicija "Kvarner Wine Fest" održat će se 2. i 3. lipnja u multifunkcionalnoj sportskoj dvorani "Marino Cvetković" u Opatiji. Očekuje se stotinjak izlagača ne samo iz Hrvatske, već također iz skoro svih susjednih država, ali i šire.

Popis izlagača otvoren je za prijave još tjedan dana - novih vinara i proizvođača delicija koji se toga vikenda žele predstaviti u Opatiji sve je više.

Očekuje se 500 različitih etiketa vina iz Hrvatske, Francuske, Španjolske, Australije, SAD-a (Kalifornija), Italije, Slovenije, Srbije, Bosne i Hercegovine, Albanije i Kosova.

Na Kvarner Wine Festu predstavit će se i vrhunski francuski pjenušci. Najveći svjetski koncern luksuznih marki Moët Hennessy (LVMH) predstavit će svoje svjetski poznate šampanjce Dom Perignon, Krug i Moët & Chandon.

"Iznimno smo ponosni što su već prvo izdanje Kvarner Wine Festa prepoznali brojni vinari iz zaista svih krajeva Hrvatske, a posebna nam je čast što su nam povjerenje pružili i izlagači iz inozemstva. Osim svih već spomenutih država, interes pokazuju još vinari iz Austrije, Mađarske, Crne Gore i Makedonije, pa je lako moguće da će ukupni broj država čija će se vina predstaviti u Opatiji, u narednim danima, još porasti", rekli su organizatori Kvarner Wine Festa, Zoran Zdelar i Mladen Kranjčec

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.