Hrvatski radio

Radio Rijeka

Kvarnerić: 16 novih pjesama na festivalu dječjeg stvaralaštva

14.09.2015.

12:45

Autor: Ivica Vrkić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Festival dječjeg stvaralaštva "Kvarnerić" ove se godine održava 14. put. U petak 18. i subotu 19. rujna u riječkom HKD-u te na Crekvini u Kastvu nastupit će više od 200 djece iz osnovnih škola Primorsko-goranske županije.

Natjecatelji su podijeljeni u skupine do i od 11 godina, a bit će izvedeno 16 pjesama. Posebna vrijednost festivala je u tome što su skladbe nastale u osnovnoškolskim glazbeno-literarnim radionicama, a napisali su ih učenici uz pomoć svojih nastavnika mentora. Sve su pjesme pisane na dijalektu područja iz kojeg djeca dolaze tj. škole koju pohađaju.

Ono po čemu se ovaj festival razlikuje od ostalih, uz njegovanje autohtonog glazbenog izričaja i jezika, jest i to da na Kvarneriću tekstovi, glazba, kostimografija i koreografija u cijelosti odgovaraju uzrastu izvođača. Prva večer bit će u petak 18. rujna u HKD-u na Sušaku, a finalna u subotu 19. rujna na kastavskoj Crekvini, obje večeri od 18:30.

U revijalnom dijelu ovogodišnjega Kvarnerića nastupit će Antonio KrištofićAntonela DokoMia NegovetićRi Dance i Alen Polić. Dvije festivalske večeri najavljuje predsjednica organizacijskog odbora Kvarnerića Milka Čakarun-Lenac:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.