Hrvatski radio

Radio Rijeka

"Kvarnerplastika" - iza uspjeha u brodogradnji stoji izvrsnost

17.08.2015.

12:58

Autor: Josip Krmpotić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Riječka tvrtka "Kvarnerplastika" dobro je poznata po proizvodnji i remontu plovila, a posla ima, kako u proizvodnom pogonu u Rijeci, tako i na dvije lokacije u bivšem brodogradilištu u Kraljevici.

Na našem području, ali i puno šire, sinonim dobro obavljenog posla vezanog uz plovila je riječka tvrtka Kvarnerplastika, koja se uz izgradnju novih modela, bavi i poslovima popravaka i dorade brodica i brodova. Za njom je skoro osam desetljeća tradicije, a od 2002. godine, kada su kupili ime, proširili su posao.

Radi se po željama naručitelja, opremaju brodove i jahte, koriste brojne materijale. Direktor Kvarnerplastike Emilio Sušanj objašnjava da tvrtka u Kraljevici ima lift od 50 tona, stalno zaposlen zbog rješavanja kvarova i remonta, te natkrivenu lokaciju za popravak većih brodova i novogradnje.

Dvadesetak zaposlenih nema problema s poslom, kako u Kraljevici, tako ni u proizvodnom pogonu u Rijeci. Razlike u opsegu posla u sezonama nema - već sada korisnici se najavljuju za dorade i popravke koje treba obaviti tijekom zime. Na tržištu se može opstati, kaže Sušanj, samo treba imati prave smjernice: posao treba napraviti dobro i na vrijeme. Poslušajte priču o Kvarnerplastici:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.