Hrvatski radio

Radio Rijeka

Kvarnerska gastronomija u Milanu

17.04.2013.

15:18

Autor: Edi Kišić / Tatjana Sandalj

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

U Milanu, u prestižnom Hotelu 'Westin Palace' danas će biti predstavljena turistička ponuda Kvarnera s posebnim naglaskom na projekte 'Kvarner food' i 'Kvarner gourmet'. Gosti Turističke zajednice Kvarnera bit će pozvani novinari i predstavnici turističkih agencija.

Broj novinara zainteresiranih za prezentaciju bio je mnogo veći od pedeset koliko će ih se večeras naći u hotelu. Od direktorice Turističke zajednice  Kvarnera Irene Peršić Živadinov čut će zašto vrijedi Talijanima doći na Kvarner, a onda će to i osjetiti u onom segmentu koji je Talijanima u životu vrlo važan, a to je gastronomija.

Nenad Kukurin vlasnik i restorana i hotela u Kastvu pripremit će: tartar od plave ribe s maslinovim uljem s otoka Krka, potom fritaju od kvarnerskih škampi, šparuga i koprive i medvjeđeg luka, cresku janjetinu s palentom i začinskim biljem, a kao desert poslužit će rapsku tortu. Od vina i vinara bit će tu sa žlahtinom obitelj Juranić iz restorana Nada iz Vrbnika s otoka Krka.

Zanimljivost će biti predstavljanje knjige što je nastala u spomen na prerano preminulog velikog talijanskog kantautora Lucia Dallu koji je rado dolazio u Opatiju i na Kvarner, a koju je njegov prijatelj Marko Alemano naslovio Dalla luce, alla note.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.