Hrvatski radio

Radio Rijeka

Kvarnerske i istarske legende na Trsatu: počinje Malik fest

02.06.2016.

13:24

Autor: Larissa Smokvina

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Festival mitova i legendi Istre i Kvarnera ili skraćeno Malik fest, događanje je koje, kroz oživljavanje povijesti naših krajeva, spaja teatar, glazbu, vještine mačevanja, pričanje priča, domaće delicije, likovnu i scensku umjetnost.

Trsatskom gradinom dva dana vladaju likovi najstarijih priča, od onih koji su stvarali svijet, do onih koji gnjave cijelu noć. Najbogatija nematerijalna baština krije se upravo u tim pričama, koje su se usmeno predavale generacijama kroz povijest. Malik fest održava se od 2011. godine, na prijelazu proljeća u ljeto, a ove godine održat će se u subotu i nedjelju, 4. i 5. lipnja.

Šesti Malik Fest počinje u subotu u podne na Trsatskoj gradini i u njenoj neposrednoj okolici. Cijeli vikend možete provesti u srednjem vijeku. Ove godine, Malik fest donosi i neke posebnosti, ističe direktor festivala Goran Gračanin - kamp vitezova "Reda čuvara grada Zagreba" te srednjovjekovnu kuhinju "Taberna Historica" u kojoj će se spravljati jela autentična za to povijesno doba.

Uz ova događanja, posjetitelji će moći uživati u druženju s kostimiranim likovima iz mitova i legendi, razgledati izložbu figura zvončara, poslušati razne priče, pogledati niz kazališnih predstava, odigrati tradicionalne igre ili se uključiti u radionice starih zanata. Kostimirani bajkoviti spektakl Malik Fest, želi od zaborava spasiti autohtona istarska i kvarnerska blaga, nematerijalnu kulturnu baštinu - mitove i legende. Svi ste pozvani na cjelodnevno uživanje u svijetu mašte, prirode, snova i stvarnosti.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.