U Opatiji je danas održan Kvarnerski dan turizma - obilježena je rekordna turistička godina na Kvarneru i dodijeljena priznanja i nagrade najboljima. Tako je restoran "Bevanda" jedini dobio nagradu Kvarner Gourmet s dva škampa kao oznakom kvalitete.
08.12.2015.
16:01
Autor: Marijana Smokvina
U Opatiji je danas održan Kvarnerski dan turizma - obilježena je rekordna turistička godina na Kvarneru i dodijeljena priznanja i nagrade najboljima. Tako je restoran "Bevanda" jedini dobio nagradu Kvarner Gourmet s dva škampa kao oznakom kvalitete.
Od ove godine oznaka kvalitete Kvarner Gourmet ima podkategorije – jedan ili dva škampa - dok Kvarner Food ima dodatnu oznaku Plus. "Dobitnika je svake godine sve više", istaknula je direktorica Turističke zajednice Kvarnera Irena Peršić Živadinov.
Tako od danas oznaku kvalitete Kvarner Gourmet i Kvarner Food nosi 80 restorana na Kvarneru, a 57 ih ima oznaku dog friendly. Na Kvarnerskom danu turizma 27 priznanja dodijeljeno je u kategoriji "Čovjek - ključ uspjeha u turizmu". Najbolji kuhar je Andrej Barbieri.
Obilježena je i rekordna turistička godina na Kvarneru, s devet posto više gostiju i osam posto više noćenja. Prioritetni turistički proizvodi u idućoj godini su aktivni odmor, poslovni i zdravstveni turizam, sport i soft adventure te nautički i kulturni turizam, zakljucila je Peršić Živadinov. Javlja Marijana Smokvina:
Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.
Autorska prava - HRT © Hrvatska radiotelevizija.
Sva prava pridržana.
hrt.hr nije odgovoran za sadržaje eksternih izvora