Hrvatski radio

Radio Rijeka

Kvarnerski dan turizma: Nagrade i priznanja u rekordnoj turističkoj godini

08.12.2015.

16:01

Autor: Marijana Smokvina

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

U Opatiji je danas održan Kvarnerski dan turizma - obilježena je rekordna turistička godina na Kvarneru i dodijeljena priznanja i nagrade najboljima. Tako je restoran "Bevanda" jedini dobio nagradu Kvarner Gourmet s dva škampa kao oznakom kvalitete.

Od ove godine oznaka kvalitete Kvarner Gourmet ima podkategorije – jedan ili dva škampa - dok Kvarner Food ima dodatnu oznaku Plus. "Dobitnika je svake godine sve više", istaknula je direktorica Turističke zajednice Kvarnera Irena Peršić Živadinov.

Tako od danas oznaku kvalitete Kvarner Gourmet i Kvarner Food nosi 80 restorana na Kvarneru, a 57 ih ima oznaku dog friendlyNa Kvarnerskom danu turizma 27 priznanja dodijeljeno je u kategoriji "Čovjek - ključ uspjeha u turizmu". Najbolji kuhar je Andrej Barbieri.

Obilježena je i rekordna turistička godina na Kvarneru, s devet posto više gostiju i osam posto više noćenja. Prioritetni turistički proizvodi u idućoj godini su aktivni odmor, poslovni i zdravstveni turizam, sport i soft adventure te nautički i kulturni turizam, zakljucila je Peršić Živadinov. Javlja Marijana Smokvina:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.