Hrvatski radio

Radio Rijeka

Kvarnerski dani turizma 2018.: nagrađene najbolje destinacije i djelatnici

12.12.2018.

15:30

Autor: Iva Pavletić Crnić

Foto: Pixsell

Foto: Pixsell

Foto: - / -

Na Kvarnerskim danima turizma 2018., održanim danas u Opatiji, nagrađeni su najbolji turistički djelatnici i institucije s područja Primorsko-goranske županije. Direktor Hrvatske turističke zajednice Kristijan Staničić zadovoljan je turističkim rezultatima.

Najuspješnija destinacija za ljetni odmorišni turizam je Mali Lošinj dok je Opatija najuspješnija destinacija turizma zdravlja. Kvarnerska plaža godine je Rajska plaža u Loparu, dok je turistički događaj godine Rapska fjera.

Na dobre turističke rezultate najviše su utjecali vrijedni i kvalitetni turistički djelatnici. Posebno priznanje za razvoj kvarnerskog turizma dobio je Ranko Vlatković, bivši gradonačelnik Opatije i dugogodišnji direktor ureda hrvatske turističke zajednice u Beču.

Direktorica Turističke zajednice Kvarnera Irena Peršić Živadinov te direktor hrvatske turističke zajednice Kristijan Staničić složni su da je u turizmu čovjek ključ uspjeha. U toj kategoriji, među ostalima, nagrađena je i Marina Sverić, policijska djelatnice policijske postaje Opatija.

Poslušajte izjave:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.