Hrvatski radio

Radio Rijeka

Kvarnerski otoci poslijepodne bez struje

18.01.2017.

19:34

Autor: Hina, Branka Malnar

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Zbog orkanske bure i velikih nanosa posolice, morskih čestica i vlage, otoci Krk, Rab, Cres, Lošinj i dio otoka Paga jedan za drugim ostali su u srijedu između 14 i 16 sati bez električne energije, izvijestili su iz sustava Hrvatskog operatora prijenosnog sustava (HOPS d.o.o).

Opskrba strujom normalizirana je oko 19 sati. Isprike zbog problema u telekomunikacijskom prometu izazvanom izostankom struje uputili su iz HT-a.

Uobičajeno napajanje tog dijela Hrvatske prijenosnom mrežom od trafostanice Meline do trafostanice Krka prekinuto je jutros zbog puknuća faznog vodiča te je korišten alternativni smjer opskrbe od trafostanice Karlobaga do trafostanice Novalje. No bura koja još ne slabi nanijela je nove slojeve posolice, zbog čega je ponovno prekinuta opskrba električnom energijom.

U tijeku je pranje posolice na trafostanicama i kabelskim kućicama - TS Pag, TS Rab, TS Krk i TS Lošinj kako bi se normalizirala opskrba električnom energijom, ali novi nanosi sprječavaju uobičajene tehničke procese.

Iz HOPS-a mole građane za razumijevanje te ističu da su im sve raspoložive ekipe na terenu i da nastoje što prije popraviti sve kvarove koje je uzrokovalo nevrijeme.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.