Hrvatski radio

Radio Rijeka

Kvarnerski turizam predstavlja se u Stuttgartu: što nudimo kamperima?

05.01.2015.

12:21

Autor: Neva Funčić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Kvarnerski turistički djelatnici pripremaju se za nastupe na europskim sajmovima. Prvo odlaze u Stuttgart krajem ovoga tjedna, gdje bi se moglo naslutiti kakva nas turistička sezona očekuje.

Nakon božićno-novogodišnjih blagdana, turistički djelatnici Kvarnera odlaze za nastupe na europskim turističkim sajmovima. Već 11. siječnja počinje onaj u Stuttgartu - najveći europski sajam kamping turizma. Dvije tisuće izlagača predstavit će se u devet dana sajma na kojem naš Kvarner ima vodeću poziciju jer je regija partner Baden-Wurtenbergu.

Zajednički se predstavljaju lošinjska Jadranka, Cresanka, rapski i krčki kampovi. Prema riječima direktorice Turističke zajednice Kvarnera Irene Peršić Živadinov, prvi wellness kampovi u Hrvatskoj otvoreni su upravo na Kvarneru, a gosti iznimno cijene dodatnu ponudu.

Sajam u Stuttgartu posjeti i do 240 tisuća posjetilaca, većinom ljubitelja odmora na otvorenom. Poseban štand imat će biciklistička ponuda Kvarnera, a predstavit će se i gastronomska te kulturna ponuda: na sajam putuju i Rapski samostreličari, klape i kulturna društva s Krka i Cresa. 

Već protekloga rujna kvarnerske su kampove obišli brojni strani turistički novinari, bili su zadovoljni i o viđenome ovjavljuju tekstove. Sudeći po reportažama, slijedi dobra kamperska godina. Javlja Neva Funčić:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.