Hrvatski radio

Radio Rijeka

Kvarnerski zdravstveni turizam - i nesigurnu budućnost treba planirati

28.02.2021.

14:00

Autor: Neva Funčić

Rehabilitacijski park u Crikvenici (Foto: Nel Paveltić / Pixsell)

Rehabilitacijski park u Crikvenici (Foto: Nel Paveltić / Pixsell)

Foto: - / -

Skupština udruge Klaster zdravstvenog turizma Kvarnera, koja okuplja članstvo iz redova medicinskog, turističkog i sveučilišnog sektora te pratećih usluga je 26. veljače potvrdila vodstvo. Predsjednikom udruge u iduće dvije godine ostaje Vladimir Mozetič, a predsjednikom Skupštine Viktor Peršić.

Odabrana su i dva nova člana Upravnog odbora, dekanica Fakulteta za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu Sandra Janković te direktor prodaje i marketinga Jadran hotela Damir Balenović.

Usvojeni su i izvješće o radu i financijsko izvješće za 2020., te plan rada i financijski plan za 2021. godinu. Prošla poslovna godina bila je izazovna za sve članice Klastera, a određena doza nesigurnosti na polju financija još uvijek je prisutna.

Usprkos tomu, Klaster ima mnoge planove za ovu godinu, a valja izdvojiti promociju post-covid zdravstvenih programa; uvođenje u svijetu jedinstvenog certifikata "Destinacija zdravlja"; pokretanje Kvarner Health Carda, virtualne kartice za ostvarivanje popusta na usluge članica Klastera te organizaciju 9. Crikvenica International Health Tourism konferencije.

Ovogodišnja Skupština Klastera, sukladno situaciji novog normalnog, organizirana je u hibridnom obliku uz pridržavanje svih aktualnih epidemioloških mjera. U prostorima Sveučilišnih odjela na Kampusu na Trsatu prisustvovalo je 20 osoba, dok je ostalima sudjelovanje omogućeno putem aplikacije Zoom Meeting.

Poslušajte što o smjeru, ciljevima i mogućnostima Klastera i članica govore predsjednik skupštine Viktor Peršić i ravnateljica crikveničke Thalassotherapije Nataša Manestar:

Viktor Peršić o Klasteru, pripremila Neva Funčić

Nataša Manestar o crikveničkoj Thalassotherapiji, pripremila Neva Funčić

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.