Hrvatski radio

Radio Rijeka

Kvarnerskim turističkim djelatnicima dvije nagrade na kongresu u Miamiju

21.09.2019.

14:31

Autor: Hina

Foto: PGŽ

Foto: PGŽ

Foto: - / -

Kvarnerskim turističkim djelatnicima dodijeljene su dvije nagrade na 80. svjetskom SKL kongresu u Miamiju, gdje je predstavljena turistička ponuda te potvrđeno da će se sljedeći SKL kongres u listopadu 2020. održati upravo na Kvarneru, priopćeno je iz Turističke zajednice Kvarnera.

SKL International je organizacija turističkih menadžera, koja ima oko 15.000 članova okupljenih u više od 500 klubova diljem svijeta.

Turistička zajednica Kvarnera osvojila je treće mjesto na međunarodnom SKL natječaju za održivi turizam, za europski Projekt očuvanja pomorske i ribarske baštine ne Kvarneru, (Mala barka 2) dok je predsjednici Skal kluba Kvarner Ireni Peršić Živadinov dodijeljeno priznanje za doprinos razvoju međunarodnih odnosa u turizmu te njegovanje odnosa i povezivanje članica svjetskog SKAL udruženja.

81. svjetski SKAL kongres održat će se u Rijeci i Opatiji od 15. do 21. listopada 2020., kada će Rijeka biti Europska prijestolnica kulture, pa je izaslanstvo Kvarnera predstavilo program kongresa koji će nositi naslov SKL kongres u Europskoj prijestolnici kulture. Na skupu se očekuje oko tisuću sudionika, među kojima vlasnici velikih turističkih agencija i touroperatori.

Na ovogodišnjem kongresu potpisan je i partnerski sporazum o suradnji SKL Kluba Kvarner sa SKL Club-om Northern New Jersey iz SAD-a. Cilj je jačanje suradnje dvaju klubova, razvijanje poslovnih odnosa, pokretanje projekata od općeg i turističkog interesa.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.