Hrvatski radio

Radio Rijeka

Kvartera: prvo javno događanje

27.06.2020.

13:36

Autor: HRT - Radio Rijeka

Foto: Rijeka 2020 / EPK

Foto: Rijeka 2020 / EPK

Foto: - / -

Danas, u trajanju od 11.00 do 22.00 sata održat će se prvo javno događanje Mjesnog odbora Hartera, zajednice u nastajanju – Kvartera, kao dio projekta Rijeka 2020 - Europska prijestolnica kulture, a u sklopu programskog pravca Slatko i slano.

Time se žele pokrenuti rasprave o budućnosti prostora bivše tvornice papira Hartera te područja Vodovodne i Ružićeve ulice uz kanjon Rječine. Projektom Kvartera želi se doprinijeti povezivanju ljudi s ovim povijesno važnim gradskim područjem, uz istraživanje potencijala za njegov razvoj, temeljeno na ideji kolektivne akcije, prisvajanja prostora i aktiviranja solidarnosti.

Raznovrsni cjelodnevni program u Harteri, Vodovodnoj ulici i Ružićevoj ulici uključuje radne akcije uređenja i čišćenja, street art aktivnosti, vođene šetnje, roštiljadu, turnir u briškuli, bicikliranje, glazbeni program, radionice, predavanja, druženje te predstavljanje Skateboard kluba Kvarner, Pčelarske udruge Milutin Barač, Saveza udruga Molekula i Tranzicijske inicijative Rijeka. 

Više o projektu Kvartera pročitajte ovdje.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.