Hrvatski radio

Radio Rijeka

Laboratorij znanja: mjesto za učenje programiranja, 3D printanja, robotike

24.04.2019.

13:38

Autor: Gloria Fabijanić Jelović

Matea Burmas u Laboratoriju znanja (Foto: Gloria Fabijanić Jelović / HRT - Radio Rijeka)

Matea Burmas u Laboratoriju znanja (Foto: Gloria Fabijanić Jelović / HRT - Radio Rijeka)

Foto: - / -

Nakon dvije godine aktivnog prikupljanja sredstava za adaptaciju i opremanje, danas je svečano otvoren Laboratorij znanja u sklopu Centra tehničke kulture Rijeka. U opremanje prostora uloženo je gotovo 500 tisuća kuna.

Od 25. travnja građani u Laboratorij znanja mogu svratiti srijedom, četvrtkom i petkom od 14 do 16 sati. Srijedom ih čeka Nikola, stručnjak za maketarstvo te 3D modeliranja i printanje, četvrtkom dežura Sanjin, stručnjak za grafički dizajn te 3D modeliranje i printeanje, a petkom je na raspolaganju Ivan, stručnjak za informatičku tehnologiju.

"U Laboratoriju znanja želimo stvoriti mjesto susreta zajednice, gdje će građani imati priliku učiti o programiranju, 3D modeliranju, maketarstvu, ali i robotici, gdje će moći koristiti 3D printer, CNC stroj za prototipe, mikrokontrolere i razne druge alate pomoću kojih mogu stvarati", rekla je na otvorenju izvršna direktorica CTK Rijeka Olivera Stanić.

Na otvorenju su bili mnogobrojni uzvanici; između ostalih, državna tajnica Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku Margareta Mađerić, pročelnik Ureda Županije Goran Petrc, kao i riječki gradonačelnik Vojko Obersnel.

Predsjednik CTK Rijeke Marko Sokolić naglasio je da je misija Centra uvijek bila iskoristiti svaku priliku za stvaranje društva koje razumije, prihvaća i stvara jednake prilike za sve građane. O Laboratoriju znanja je s voditeljicom odnosa s javnošću riječkog CTK Mateom Burmas razgovarala Gloria Fabijanić Jelović:

Laboratorij znanja, pripremila Gloria Fabijanić Jelović

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.