Hrvatski radio

Radio Rijeka

Laburisti: Gdje je završilo 30 milijardi kuna? Kod radnika nije!

30.10.2018.

14:18

Autor: Neva Funčić

David Bregovac i Vedran Sabljak (Foto: Neva Funčić / HR Radio Rijeka)

David Bregovac i Vedran Sabljak (Foto: Neva Funčić / HR Radio Rijeka)

Foto: - / -

Predsjednik Hrvatskih laburista - stranke rada David Bregovac najavio je u Rijeci kako će podnijeti kaznenu prijavu zbog pronevjere novca uloženog u brodogradnju. Vedran Sabljak je poručio da je Vlada odgovorna zbog propusta nečinjenja kad je u pitanju nadzor javnog novca.

Kad Vlada RH dopusti da se proračunska sredstva odlijevaju i prelijevaju bez kontrole, kad namjerno ne imenuje svog člana Nadzornog odbora koji bi bio odgovoran i za praćenje tijeka novca, odnosno kad se toliki novac daje na upravljanje upravama koje su se opetovano dokazale nesposobnima, pa korak po korak uništile kako Uljanik, tako i Brodogradilište 3. maj, nije li pitanje tko je i koliko dobio, kako bi se nekome omogućila dobra zarada, ne samo opravdano, već i nužno, pitaju se Laburisti.

"Gospodo iz Vlade, Hrvatski laburisti u interesu radnika, njihovih obitelji i trunka pristojnosti koju biste trebali pokazati prema građanima ove zemlje koju iz dana u dan maltretirate i uništavate zahtijevaju od vas da se prestanete ponašati poput nedoraslih dječaraca koji jedno misle, drugo govore, treće rade, a četvrto trpaju u džep", naglasili su.

Ili hitno potvrdite svoje riječi brige za brodogradnju osiguravanjem održivog sustava isplate plaća i rješavanja problema s vjerovnicima i iznošenjem detalja dugoročnog plana za održanje brodograđevne djelatnosti, ili smognite hrabrosti, stanite pred radnike i recite im u oči: "Više vas ne trebamo - odlazite!", poručili su Laburisti Bregovac i Sabljak te podržali zahtjeve radnika 3. maja. Poslušajte:

Foto: Neva Funčić / HR Radio Rijeka

Foto: Neva Funčić / HR Radio Rijeka

Foto: - / -

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.