Hrvatski radio

Radio Rijeka

Lakošeljac: Trenutno su u Primorsko-goranskoj županiji tri veća žarišta

03.11.2020.

11:33

Autor: Ivan Ribarić

Dom za starije Kantrida (Foto: Pixsell)

Dom za starije Kantrida (Foto: Pixsell)

Foto: - / -

U KBC-u Rijeka je ukupno 51 COVID pozitivni pacijent. Na Klinici za infektivne bolesti sa srednje teškom kliničkom slikom liječe se 23 pacijenta, na Klinici za otorinolaringologiju smješteno je 15 pacijenata, a u respiracijskom centru je 13 bolesnika od kojih su 4 osobe na respiratoru.

I dalje je najviše pozitivnog radnog aktivnog stanovništva, kaže epidemiologinja dr. Danijela Lakošeljac koja ističe da u našoj županiji trenutno postoje tri veća žarišta. Riječ je o Domu za starije u Voloskom gdje je 20 zaraženih te o domovima na Kantridi i Viškovu koji imaju nekoliko zaraženih korisnika. Dvoje korisnika je hospitalizirano, a trenutno imaju blagu kliničku sliku.

Samo osam osoba mlađih od 20 godina trenutno je među aktivnim slučajevima, a zaraza se najlakše širi preko obitelji. Lakošeljac ističe kako se dnevno u Primorsko-goranskoj županiji napravi između 600 i 700 testova, a uskoro bi u korištenje mogli biti stavljeni i antigen testovi.

Poslušajte što je o žarištima u PGŽ rekla epidemiologinja dr. Danijela Lakošeljac:

dr. Danijela Lakošeljac o žarištima u PGŽ, pripremio Ivan Ribarić

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.