Hrvatski radio

Radio Rijeka

Lampioni i kuglice dobrih želja donijeli 59 tisuća kuna Centru za autizam

19.01.2017.

15:10

Autor: Neva Funčić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

U humanitarnoj akciji "Rijeka dobrih želja", u kojoj su se prodavale kuglice za bor te lampioni, prikupljeno je nešto više od 59 tisuća kuna. Ček s tim iznosom organizatorice su danas predale riječkome Centru za autizam.

Uz Urbanovu pjesmu "Priđi mi bliže" koju su otpjevali korisnici Centra za autizam, studentice Karla Pavlović i Lea Radošević s gradonačelnikom Vojkom Obersnelom uručile su im ček na 59.053,20 kuna. Novac je prikupljen tijekom adventa u humanitarnoj akciji Rijeka dobrih želja, a namijenjen je izgradnji senzornoga parka za mlade s autizmom.

"Većinu smo prihoda skupli na lampionima, a imali smo i ovu novu akciju s kuglicama, koja se pokazala jako uspješnom", govori studentica biotehnologije Lea Radošević, jedna od pokretačica akcije. Njezina kolegica Karla Pavlović ističe da im se pridružilo oko 50 studenata volontera, koji su pomogli u prodaji kuglica, kićenju bora te puštanja u zrak lampiona dobrih želja s riječkoga lukobrana.

"Bila je bura, ali se srećom ništa nije zapalilo. U Rijeci imamo ili buru ili jugo, ali uvijek imamo građane spremne pomoći", rekao je riječki gradonačelnik Vojko Obersnel te istaknuo da se Grad kao pokrovitelj uključio u akciju nabavkom lampiona i kuglica. Prodano je 300 kuglica, a građani su za donaciju od 20 kuna mogli izraditi kuglicu sa svojom željom i objesiti je na gradski bor. U akciji Lampioni dobrih želja, također za donaciju od po 20 kuna, više od dvije i pol tisuće lampiona zasjalo je na riječkome nebu.

Svim građanima na donaciji je zahvalila ravnateljica Centra za autizam Sandra Čavrak i dodala da će novac upotrijebiti za opremanje senzornoga parka Za naš osmijeh. "Uređenje je počelo prije dvije godine, već smo kupili tobogan i klackalicu te višenamjensku penjalicu. S ovim novcem napravit ćemo betonske potpore za penjalicu, kupiti gumiranu podlogu, a s onim što nam ostane ćemo, nadam se, još jednu spravu uspjeti kupiti", rekla je Čavrak.

Petorica mladića, korisnika Centra, izveli su na svečanoj primopredaji čeka Lennonovu Imagine i Urbanovu Priđi mi bliže", odjeveni u majice s porukama iz pjesama. I majice se prodaju humanitarno, za nabavku opreme Centra za autizam. Javite im se! Poslušajte što su rekle ravnateljica Centra za autizam Sandra Čavrak i studentica Lea Radošević:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.