Hrvatski radio

Radio Rijeka

Lara Pilepić: Jedan logoped na 7000 pacijenata je nemoguća misija

26.02.2021.

10:13

Autor: Matea Krmpotić

Foto: Privatna arhiva

Foto: Privatna arhiva

Foto: - / -

Mlada Riječanka, logopetkinja Lara Pilepić pokrenula je web platformu na kojoj se može dobiti stručan i znanstveno utemeljen logopedski savjet. Riječ je o web stranici pitajlogopeda.hr koja donosi individualni logopedski savjet svakome kome je potreban.

"Na jednoga logopeda u Hrvatskoj, dolazi čak 7000 pacijenata, što je naprosto nemoguće", priču započinje mlada Riječanka Lara Pilepić u programu Radio Rijeke.

"Logopedija je vrlo važna danas jer se bilježi porast djece i pacijenata kojima je takva pomoć potrebna, a u Primorsko goranskoj županiji premalo je logopeda", opisuje Lara.

Zbog toga je i nastala internetska stranica pitajlogopeda.hr na kojoj se vrlo pregledno i jasno navode upute za korištenje.

Vrlo je važno na vrijeme prepoznati problem i obratiti se stručnjacima, zato je stranica tu da pomogne i usmjeri roditelje koji možda gube vrijeme u traženju rješenja, zaključuje mlada Riječanka koja je trenutno na doktorskom studiju neuroznanosti u Zagrebu.

O logopediji, neuroznanosti, važnosti prepoznavanja simptoma na vrijeme poslušajte ovdje:

Pitaj logopetkinju: Lara Pilepić, pripremila Matea Krmpotić

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.