Hrvatski radio

Radio Rijeka

Ledena kiša ponegdje u riječkoj okolici, temperature rastu uz jugo

12.01.2017.

12:44

Autor: Korado Vujnović, Josip Krmpotić, Boris Kanazir

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Kiša koja je počela padati u riječkome zaleđu mjestimice se ledi u dodiru s tlom stvarajući probleme u prometu. Temperature bi i dalje trebale rasti, prava kiša se tek očekuje, pa je potreban poseban oprez na cestama.

Ceste se posipavaju na Drenovi, Srdočima, Viškovu, Grobniku jer se kiša mjestimice u dodiru s vrlo hladnim tlom pretvara u led, kaže Goran Spoja iz Cesta Rijeka. Ako baš ne morate ići vozilom, bolje nemojte, a ako idete, imajte zimsku opremu. Očekuje se da će temperature u nastavku dana rasti, pa Spoja objašnjava da problemi s ledenom kišom na riječkome području ne bi trebali potrajati dugo.

Što se autobusnoga prometa tiče, iz Autotroleja doznajemo da zbog leda autobusi ne voze u Lovransku Dragu i Poljane, te kroz Trinajstiće. Također, u Mavrincima prometuju do starog okretišta. Zimske službe su obaviještene te očekujemo da će uskoro posuti navedene prometnice, poručuju.

Na moru je situacija uglavnom dobra, osim što katamaran iz Rijeke prema Rabu i Novalji danas neće isploviti. Trajekti plove prema plovidbenim redovima.

Meteorolozi za danas najavljuju mjestimičnu kišu, u Gorskome kotaru i Lici i snijeg. Krajem dana i u noći oborine mogu biti i obilnije, a kiša se ponegdje ledi pri tlu. Vjetar je okrenuo na jugo, koje će jačati na umjereno do jako, ponegdje i olujno.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.