Hrvatski radio

Radio Rijeka

Liburnija: obitelj Lürssen donirala 77 tisuća kuna vrtićima i dječjem domu

28.12.2021.

15:07

Autor: Tatjana Sandalj

Predstavnici donatora, ustanova i Grada Opatije

Predstavnici donatora, ustanova i Grada Opatije

Foto: - / Grad Opatija

Obitelj Lürssen, vlasnici tvrtke Gitone Kvarner, drugu godinu za redom, uz blagdane, donirali su četiri dječja vrtića i dječji dom na području Liburnije. Korisnicima vrtića Opatija, Lovran, Matulji i Mošćenička Draga te dječjeg doma Ivana Brlić Mažuranić donirali su ukupno 77.651,76 kuna. 

Svaka ustanova primila je uplatu temeljenu na broju polaznika, a ukupno se radi o gotovo tisuću djece.


Opatijskom vrtiću koji djeluje na pet lokacija: Opatija, Volosko, Ičići, Veprinac i Lovran uplaćeno je 37.200 kn, Dječjem vrtiću Matulji 29.850 kn, Dječji vrtić "Grobnički tići" iz Mošćeničke Drage darovan je sa 2.700 kn dok je Dječji dom Ivana Brlić Mažuranić Lovran dobio 7.900 kn.


Predsjednik Uprave Gitone Kvarner Johannes Böck naglasio je da su i ove godine htjeli osigurati dobro božićno raspoloženje za svu vrtićku djecu u ovom kraju, kao i za djecu u dječjem domu u Lovranu. "Želja nam je ojačati partnerstvo s lokalnom zajednicom i nastaviti to činiti u godinama koje dolaze", naglasio je.


I ove godine donirana sredstva biti će planski utrošena za zadovoljenje potreba svakog vrtića zasebno kako bi mališani i dalje primali najbolju moguću njegu, brigu i edukaciju. Primjerice, prošlogodišnja donacija obitelji Lürssen je u opatijskom vrtiću omogućila stvaranje istraživačkog kutka, dok su dva centra za tjelesne aktivnosti dobila dodatna sredstva za rad, a radne sobe obogaćene dodatnim didaktičkim materijalima. 


Poslušajte razgovor s ravnateljicom vrtića Opatija Biljanom Šušom: 

Kako će biti utrošena donacija?

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.