Hrvatski radio

Radio Rijeka

Liburnijski projekt "Pomoć u kući za naše starije i nemoćne"

23.07.2021.

13:53

Autor: Iva Pavletić Crnić

Foto: Pixsell

Foto: Pixsell

Foto: - / -

Gerontodomaćice, relativno novo zanimanje, postaju sve potrebnije i traženije među starijom populacijom. Upravo s ciljem njihove edukacije, osposobljavanja i zapošljavanja pokrenut je projekt "Pomoć u kući za naše starije i nemoćne".

Projekt je rezultat zajedničkih snaga Općine Matulji i Mošćeničke Drage te partnera Crvenog križa i Centra za socijalnu skrb Opatije te zavoda za zapošljavanje. 650 tisuća kuna uložilo se u projekt koji je financiran sredstvima Europske Unije, a predstavljen je 23. srpnja.

Kroz ovakve programe starijim i nemoćnima omogućava se što duži boravak u vlastitoj kući, uz njihove najbliže, a odgađa se i njihova institucionalizacija u domovima za starije, rečeno je.

Crveni Križ Opatija ima puno iskustva u pružanju pomoći i podrške našim starim i nemoćnim sugrađanima pa smo detalje o projektu doznali u razgovoru s ravnateljicom Gradskog društva Crvenog križa Opatije Đanom Pahor, poslušajte:

Đana Pahor: projekt je jako važan za socijalizaciju starijih i nemoćnih, pripremila Iva Pavletić Crnić

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.