Hrvatski radio

Radio Rijeka

Liječnik Bressan: Zdravstvo nam se raspada kao stara kula, ciglu po ciglu

18.03.2023.

11:48

Autor: Neva Funčić

Nezadovoljstvo liječnika

Nezadovoljstvo liječnika

Foto: Ilustracija / Shutterstock

Simbolično, u 12 sati i 5 minuta, pod geslom "S.O.S. za hrvatsko zdravstvo", liječnici će prosvjedovati na zagrebačkome Markovu trgu.

I dok ministar Vili Beroš ponavlja da za prosvjed nema razloga i da je dijalog - jedini ispravan put rješavanja problema u zdravstvu, iz liječničkih udruga ističu da prosvjeduju za bolje radne uvjete i veće plaće liječnika, zdravstveni sustav i boljitak pacijenata.


Okupljanje prosvjednika počinje u 10 sati na Trgu Franje Tuđmana, odakle će povorka krenuti prema Gornjem gradu. Tramvaji Ilicom neće voziti jedan sat.


Liječnički prosvjed pod nazivom S.O.S. za hrvatsko zdravstvo, održat će se u organizaciji Hrvatskog liječničkog sindikata (HLS), Hrvatske liječničke komore (HLK), Hrvatske udruge bolničkih liječnika (HUBOL), Koordinacije hrvatske obiteljske medicine (KoHOM) i Inicijative mladih liječnika Hrvatske.


 Prosvjednicima će se obratiti predsjednice HLS-a i KoHOM-a Renata Čulinović-Čaić i Nataša Ban Toskić, Marin Smilović iz Inicijative mladih liječnika Hrvatske te predsjednicI HUBOL-a i HLK-a Ivana Šmit i Krešimir Luetić.


Zdravstvo nam se raspada kao stara kula, ciglu po ciglu, a ministar kao da živi u paralelnom svijetu, rekao je uoči prosvjeda liječnik Leonardo Bressan, predsjednik KoHOM-a Primorsko-goranske županije:

liječnik Leonardo Bressan

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.

Emisija

Kaf'e

Kavica subotom ujutro, i to uvijek u društvu nekog aktualnog i zanimljivoga gosta, točno u 11 sati. Kafe (naglasak na zadnjem slogu, naravno!) naizmjenično kuhaju (iz automata) voditelji i novinari Radio Rijeke.

Poslušajte u Slušaonici