Hrvatski radio

Radio Rijeka

Lijepa priča s otoka: creski srednjoškolci KBC-u donirali medicinski pisač

27.03.2018.

15:00

Autor: Radio Rijeka

Creski srednjoškolci novac su prikupil prodajom božićnih kolačića (Foto: KBC Rijeka)

Creski srednjoškolci novac su prikupil prodajom božićnih kolačića (Foto: KBC Rijeka)

Foto: - / -

Učenici Srednje škole Ambroza Haračića s Cresa već nekoliko godine se okupljaju u slobodnoj aktivnosti "Volontiram, a ne moram" koju vodi prof. Sonja Pokupec Salković, i svojim humantiranim akcijama prikupljaju sredstva namijenjena potrebitima.

Među posljednjim akcijama ističe se njihova tradicionalna akcija u prosincu "Božić u srcu", u kojoj su prodajom božićnih kolačića prikupljana novčana sredstva za nabavku pisača za ultrazvuk, namijenjenoga Klinici za dječju kirurgiju KBC-a Rijeka.

U projektu su, osim učenika, sudjelovali i njihovi profesori i roditelji. Društvo "Naša djeca" s Cresa također se uključilo u akciju donacijom od tisuću kuna, a pomoglo je i troje roditelja poduzetnika, čija djeca pohađaju ili su pohađala cresku srednju školu.

Pisač za ultrazvučni uređaj isporučen je KBC-u Rijeka, a srednjoškolci i u ovo uskrsno vrijeme nastavljaju s dobrotvornim radom - prikupljaju sredstva od prodaje maslinovih grana, koja su namijenjena Centru za rehabilitaciju Fortica u Kraljevici.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.