Hrvatski radio

Radio Rijeka

Lijeva koalicija spremna za lokalne izbore u Delnicama

02.10.2020.

11:26

Autor: Nenad Lučić

SDP i PGS predizbornom koalicijom žele povratak na vlast u Delnicama (Foto: Nenad Lučić / HRT - Radio Rijeka)

SDP i PGS predizbornom koalicijom žele povratak na vlast u Delnicama (Foto: Nenad Lučić / HRT - Radio Rijeka)

Foto: - / -

SDP i PGS su prije dva desetljeća u Delnicama bili predizborni, a potom i partneri na vlasti. Gotovo sedam mjeseci uoči idućih lokalnih izbora najavili su da će u Delnicama ponovno izaći u predizbornoj koaliciji, s jedinstvenom listom i zajedničkim kandidatom za budućeg gradonačelnika Delnica.

Nakon prvog partnerstva na vlasti u Delnicama, SDP i PGS su na lokalne izbore izlazili samostalno te u posljednjih desetak godina imali tek jedan kratkotrajan i neuspješan pokušaj zajedničkog upravljanja gradom.

Trenutačno ih povezuje oporbeni status u delničkom Gradskom vijeću, ali i želja da iznova dođu na čelo najvećeg goranskog grada. Za gradonačelnika Delnica kandidirat će se predsjednik delničkog SDP-a Igor Pleše koji je uvjeren u pobjedu lijeve koalicije te najavljuje neke od glavnih odrednica zajedničkog programa.

"Naglasak će svakako biti na poticanju obrtništva te malog i srednjeg poduzetništva, kao i na pokretanju dvaju zamrlih projekata. Riječ je o izgradnji budućeg hotela na lokaciji nekadašnjeg doma zdravlja u Delnicama te nastavku građevinskih radova na nedovršenom objektu doma za starije, koji su zastali prije desetak godina", najavio je Pleše. Poslušajte izjavu:

Lijeva koalicija Delnice, pripremio Nenad Lučić

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.