Hrvatski radio

Radio Rijeka

Likovnost kao lijek: Akademija primijenjenih umjetnosti uređuje riječki KBC

21.09.2016.

14:43

Autor: Josip Krmpotić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Bolnica može biti prostor ugodniji svima -pacijentima, liječnicima, sestrama, studentima. Ogroman pogon u srcu grada prava je pozicija za za tzv."art terapiju", terapiju umjetnošću u najširem smislu, koja pomaže u liječenju bez lijekova.

Zato ćemo sa zadovoljstvom promovirati riječko Sveučilište, a zauzvrat oplemeniti našu radnu sredinu, rekli su prilikom potpisivanja Sporazuma o suradnji Akademije primijenjenih umjetnosti i KBC-a Rijeka vodeći ljudi tih ustanova - dekan Akademije Josip Butković i ravnatelj KBC-a dr. Davor Štimac.

Prva akcija bit će uređenje ulaza u zgradu KBC-a, na čijim će zidovima biti izložena djela studenata, a uskoro slijedi i oplemenjivanje kruga bolničkoga parka. Rijeka i na ovom primjeru pokazuje da je zaslužila biti Europskom prijestolnicom kulture 2020. godine, kaže dr. Štimac.

"Nadopuna liječenju može biti liječenje glazbom ili likovnom umjetnosti, i na tome tragu kreće naša suradnja. KBC je ustanova koja treba temeljitu obnovu. Naši prostori i hodnici mogu izgledati drugačije - jednoga dana oni mogu postati izložbeni prostori", rekao je dr. Štimac. Poslušajte:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.