Hrvatski radio

Radio Rijeka

Likvidacija Elektromaterijala

24.04.2013.

15:59

Autor: Hina / T. Petrović Čemeljić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Riječki Elektromaterijal zatvorio je sve svoje prodajne prostore. Poslovanje zbog uvjeta na tržištu nije bilo moguće obavljati pa slijedi likvidacija tvrtke, potvrdila je danas stečajna upraviteljica Blaženka Prpić. Diskontna prodaja zaliha nastavit će se u prodajnom centru na Martinkovcu.

Nismo uspjeli ostvariti održivu razinu poslovanja, kazala je stečajna upraviteljica. Radnicima je do sada isplaćeno oko 62 posto tražbina, tj. oko 9,5 milijuna kuna, a preostalih oko 5,5 milijuna kuna bit će im isplaćeno u cijelosti. Razlučni vjerovnici iz drugog isplatnog reda čekat će unovčenje ostale vrijedne imovine.

Prodan je tek manji dio nekretnina, iako ima zanimanja potencijalnih kupaca, primjerice za objekte u Rijeci i Zadru, ali se može pretpostaviti da kupci čekaju snižavanje cijena, kaže Blaženka Prpić.

Tražbine vjerovnika Elektromaterijala sada su oko 172 milijuna kuna, a preostala imovina procijenjena je na oko 163 milijuna kuna. U prodajnom centru na Martinkovcu u Rijeci nastavit će se diskontna prodaja zaliha vrijednih oko 7 milijuna kuna.

Stečaj Elektromaterijala otvoren je u veljači 2011., a najveći vjerovnici su multinacionalna kompanija ABB, banke, Elektrolux, Gorenje, Ministarstvo financija i radnici.

Riječki Elektromaterijal nekad je bio među vodećim tvrtkama u zemlji. U najboljim danima zapošljavao je oko 570 ljudi, a godinu dana prije otvaranja stečaja u tvrtki je bilo 380 zaposlenih.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.