Hrvatski radio

Radio Rijeka

Lista za Rijeku: Ne svrstavamo se ni uz SDP-ov ni uz HDZ-ov blok!

02.11.2018.

12:58

Autor: Vladimir Jurić

Lista za Rijeku (Foto: Vladimir Jurić / HR Radio Rijeka)

Lista za Rijeku (Foto: Vladimir Jurić / HR Radio Rijeka)

Foto: - / -

Lista za Rijeku ne svrstava se ni uz SDP-ov ni uz HDZ-ov blok. Tražimo da se HDZ-ova vijećnica u Gradskom vijeću Rijeke Ivona Milinović smijeni s mjesta predsjednice Odbora za manjine Gradskog vijeća te da se od HDZ-a zatraži da predloži drugog kandidata, rečeno je na konferenciji Liste za Rijeku.

Vijećnici Kluba Liste za Rijeku na posljednjoj su sjednici ostali u vijećnici kako bi se mogla donijeti odluka o raspisivanju izbora za mjesne odbore. "To je bila jedina moguća odluka za svakog člana Gradskog vijeća koji želi biti odgovoran prema svom gradu i građanima. Međutim, nismo bili spremni preuzeti odgovornost za onakav prijedlog zaduženja Energa, a unaprijed najavljujemo da ćemo biti i protiv prijedloga poskupljenja komunalne naknade koji je trenutno na javnoj raspravi", rečeno je na konferenciji.

"Naš stav oko novih izbora je nepromijenjen. Mi smisao vidimo jedino u zajedničkim izborima i za gradonačelnika i Gradsko vijeće", poručuju iz Liste za Rijeku. Vijećnica Ivona Milinović laže kada tvrdi da je Lista za Rijeku politički trgovala za inicijativu postavljanja povijesnih naziva u Starom gradu te laže i kada izmišlja iznos od milijun i pol kuna koliko je navodno potrebno za izradu ploča s 31 natpisom, izjavili su i dodali da vijećnica Milinović svojim stavovima ima pravo sramotiti sebe i svoju stranku, ali je nedopustivo na ovaj način sramotiti instituciju Gradskog vijeća. Poslušajte izjavu predsjednika stranke Danka Švorinića: 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.