Hrvatski radio

Radio Rijeka

Lista za Rijeku: pohvale višejezičnim pločama, pokude riječkom HDZ-u

12.10.2018.

13:02

Autor: Olivera Vinković

Današnja konferencija za novinare, Švorinić je prvi zdesna (Foto: Olivera Vinković / HRT - Radio Rijeka)

Današnja konferencija za novinare, Švorinić je prvi zdesna (Foto: Olivera Vinković / HRT - Radio Rijeka)

Foto: - / -

Lista za Rijeku na današnjoj je konferenciji u Rijeci pohvalila najavljeno višejezično obilježavanje povijesnih naziva u središtu Rijeke tako da će se na spomen-ploče, uz nazive odabranih ulica i trgova na hrvatskom jeziku, istaknuti i povijesni, uglavnom talijanski nazivi.

Predsjednik stranke Danko Švorinić osvrnuo se na, kako je rekao, ovotjedna divljanja dijela gradskih vijećnika, prije svega na prekjučerašnju konferenciju HDZ-a. "Oni su sve koje nisu na njihovoj liniji proglasili izdajnicima, petom kolonom, prodanim dušama", rekao je Švorinić i dodao: "Danas kolegica Ivona Milinović na svojem Facebook profilu proglašava Listu za Rijeku iredentističkom strankom, a njeni sljedbenici pozivaju na hapšenje riječke bande", naglasio je i dodao da je "Milinović očito pronašla vremeplov koji ju je vratio u početak 90-ih godina".

Švorinić je govorio i o dolasku na sljedeću sjednicu Gradskog vijeća, rekavši da bude li sazvana na poslovnički ispravan način nema razloga da na nju ne dođu. Poslušajte izjavu: 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.