Hrvatski radio

Radio Rijeka

Lista za Rijeku povukla podršku Ivi Brozoviću

29.04.2013.

11:32

Autor: Larissa Smokvina / T. Petrović Čemeljić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Lista za Rijeku jednoglasnu odluku predsjedništva stranke da povuče podršku kandidatu za župana Ivi Brozoviću tumači nedostatkom političke kompatibilnosti.

Razlog nije, kako su insinuirali neki mediji, nenapadanje SDP-ovog kandidata Zlatka Komadine, već nedostatak političke kompatibilnosti, rekao je vodeći čovjek Liste za Rijeku Danko Švorinić.

Demokratski standardi koje uvodimo u politiku nalažu nam da kriterije koji vrijede za druge, primjenjujemo i na svojim kandidatima. Svako odstupanje od programa, što se dogodilo u slučaju Brozovića, za sobom povlači političku odgovornost i to je razlog što smo povukli njegovu kandidaturu, dodao je Švorinić.

Na županijskoj razini izbora, Lista za Rijeku sudjelovat će sa svojom stranačkom listom za Županijsku skupštinu, bez isticanja novog kandidata za župana.

Ivo Brozović je 18. travnja predstavljen kao kandidat za župana Liste za Rijeku. Brozović je profesor urbanizma i prostornog planiranja na Građevinskom fakultetu u Rijeci, bivši je član HSLS te je četiri godine bio pročelnik u Županijskom poglavarstvu.

Na subotnjoj konferenciji za novinstvo Liste za Rijeku Brozović je ocijenio da je kandidat za župana SDP-a i još šest stranaka Zlatko Komadina vrlo sposoban i demokratičan, ali nije spreman za promjene. Osvrnuo se na okosnicu programa koalicije na čelu s Komadinom, a to su kontinuitet i stabilnost, navevši da je u Primorsko-goranskoj županiji potrebno suprotno - stvaralački i kreativni nemir da bi se nešto učinilo.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.