Hrvatski radio

Radio Rijeka

Lista za Rijeku uputila prijedlog kako smanjiti komunalnu naknadu

14.03.2018.

13:22

Autor: Blanka Uzelac

Lista za Ri, nezavisni Josip Kukuljan, Danko Švorinić, Predrag Miletić (Foto: Blanka Uzelac / HRT Radio Rijeka)

Lista za Ri, nezavisni Josip Kukuljan, Danko Švorinić, Predrag Miletić (Foto: Blanka Uzelac / HRT Radio Rijeka)

Foto: - / -

Povećanje komunalne naknade u Rijeci samo je još jedno u nizu poskupljenja u gradu, nakon Energa i Čistoće, što uglavnom služi za očuvanje komunalnih društava u Gradu Rijeci, rekao je danas na konferenciji za novinare Liste za Rijeku Predrag Miletić.

Predsjednik stranke Danko Švorinić stoga u javnu raspravu upućuje prijedlog da se za 26 posto smanji obračunski bod za komunalnu naknadu.

Što bi se time dobilo i kako su došli do tog postotka, Švorinić objašnjava: "Do tog iznosa smo došli jer se predviđa povećanje ukupne komunalne naknade za 17 posto, a državna revizija je pronašla da se 9 posto sredstava trošilo nenamjenski. Vjerujemo da smanjenje boda neće značajnije utjecati na komunalnu opremljenost, a utjecat će na veću konkurentnost poduzetnika i naših sugrađana. Ovo je prije svega mjera motivirana ekonomskim politikama prema kojima smanjenje poreza ima peterostuko veći učinak na povećanje konkurentnosti od poticaja i intervencija pojedinim sektorima".

Poslušajte izjavu:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.