Hrvatski radio

Radio Rijeka

Ljetni radovi na cestama: kopat će se od Žabice do Transadrije

02.06.2015.

18:05

Autor: Antonela Galić Pruša

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Ulazak Rijeke u drugi krug natjecanja za EPK 2020. uz još tri hrvatska grada, brojna događanja uz Dan svetog Vida, ali i početak građevinskih radova na Rivi i drugdje u gradu – o tome je danas novinarima govorio riječki gradonačelnik Vojko Obersnel.

Rijeka ima velike šanse da postane Europska prijestolnica kulture, za što će i dalje trebati zajedništvo u aktivnostima kandidature, istaknuo je gradonačelnik Vojko Obersnel. Naglasio je da bi to bio značajan zamah razvoju kulture, ali i gospodarstva i turizma. "Time bismo onda mogli reći da je završio proces tranzicije u našem gradu", rekao je Obersnel.

Najavio je mnoga događaja koja će obilježiti lipanj u Rijeci – početak regate Fiumanka 13. lipnja, Dan svetoga Vida, zaštitnika Rijeke, 15. lipnja, te početak Riječkih ljetnih noći 18. lipnja. Uz to, najavio je i građevinske radove koji uskoro počinju središtu grada, u Ulici Riva, a koji će potrajati cijelo ljeto na potezu od Žabice do zgrade Transadrije, a onda od Transadrije do Mrtvoga kanala do kraja godine, rekao je Obersnel.

Riječ je o opsežnim radovima tijekom kojih će se rekonstruirati veliki dio infrastrukture. Najesen će se graditi rotor na Plumbumu na Pećinama, a do kraja godine na Martinkovcu. Čvor Orehovica je otvoreno gradilište gdje će se cesta povezati s Ulicom Kačjak.

Na Trsatu se do kraja lipnja očekuje uređeno atletsko borilište ispod Kampusa. Do početka srpnja riječka bi Gradska knjižnica dio knjiga trebala preseliti u prostor Filodrammatice na Korzu, dok bi Sušak trebao dobiti ogranak Gradske knjižnice u jednom od prostora Dvorane mladosti na Trsatu. Javlja Antonela Galić Pruša:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.