Hrvatski radio

Radio Rijeka

"Ljetno lice Platka" - manifestacija za sve uzraste

19.08.2019.

14:26

Autor: Lea Domijan Fišter

Foto: Sva lica Platka / Zajednica sportova PGŽ

Foto: Sva lica Platka / Zajednica sportova PGŽ

Foto: - / -

Festival sportske rekreacije PGŽ nastavlja s održavanjem manifestacija na Platku. U suradnji s Društvom sportske rekreacije Kvarner treću godinu zaredom održat će se "Ljetno lice Platka" koje je rezerviralo svoj termin za kraj kolovoza, točnije u subotu, 24. kolovoza.

"Ljetno lice Platka" manifestacija je koja nudi najveći broj aktivnosti za sve uzraste. Ideja je skupiti ekipu za određeni sport, doći s obitelji, prijateljima, rodbinom jer dok tata igra nogomet, mama može uživati na jogi, a djeca u Fun zoni u nekoj od radionica. Kućni ljubimci su također dobrodošli te će imati svoj kutak ove godine. Sve je blizu i nakon ovih velikih ljetnih vrućina, dan pod šumskim krošnjama i povjetarcem je neprocjenjiv.

U sportskom dijelu okupit će se rekreativne ekipe koje će odmjeriti snage u u malom nogometu (format 5+1), odbojci na pijesku (mix trojke), košarci 3v3 gdje smo vratil igru po old school pravilima, te u sve popularnijem disc golfu. Prvi put možete se prijaviti i za turnir u boćanju na novouređenom boćalištu te šahu koji će se održati u Malom domu na Platku. S obzirom da Platak obiluje odličnim biciklističkim stazama, odradit će se dva vođena đira.
Za rekreativce tu je laganija i manje naporna tura, a za one u boljoj formi sportski đir. Ovaj dio nije natjecateljski, već svi mogu uživati svojim tempom i ritmom.

Za sve sudionike sportskog dijela osiguran je ručak i druženje u lounge zoni pod krošnjama u blizini parkinga. Od 10 sati svoja šumska vrata otvara Fun zona. Ove godine lokacijski je sve objedinjeno tako da se ona nalazi iza INFO kućice. Svi su dobrodošli, veliki, mali, čupavi i dlakavi četvernošci, od 3 do 103, poručuju iz Zajednice sportova PGŽ.

Brojne udruge pomažu obogatiti program za djecu: sportska radionica "Igre bez granica", slack-line, spikeball, mala škola penjanja - prošlogodišnja gužva ponukala je ponovno održavanje ovih programa. Ove godine u goste iz Zagreba dolazi iz Cirkus Triko Teatar s kreativnom radionicom izrade žonglerskih loptica, žonglerskim kutkom te ekvibrilističkom radionicom gdje će se moći naučiti osnove hodanja na štulama i vožnje monocikla, a kulminacija će bit pravi mini cirkuski show. Zatim, Freestyle mini skupina Active iz Rijeke prezentirat će parkour radionicu u kojoj će nas naučiti kako se služiti prostorom oko nas da bi naše kretanje bilo što efikasnije.

Za ljubitelje adrenalina pripremili smo dva tobogana od kojih jedan pruža mogućnost osjeta privremenog bestežinskog stanja, a drugi brzo adrenalinsko spuštanje.

Oni željni odmora i opuštanja oduševit će se Kutkom za opuštajući trenutak u sklopu kojeg će iza Malog doma biti održana radionica joge, gong kupke i kaduljanja u jutarnjem i popodnevnom terminu.

Nakon svih aktivnosti dođite u Lounge zonu kod parkinga te se uljuljajte u hemuk između stabala, zavalite u balu sijena ili ležaljku te rashladite osvježavajućim pićem i uživajte u ostatku dana, pozivaju vas iz Zajednice sportova PGŽ.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.