Hrvatski radio

Radio Rijeka

Ljeto s volonterima i ove godine u Centru za rehabilitaciju Fortica

17.07.2017.

13:53

Autor: Virna Baraba

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Centar za rehabilitaciju Fortica iz Kraljevice i ove godine provodi program "Ljeto s volonterima". Do 4. kolovoza desetero volontera društveno-humanističkih struka boravit će u toj ustanovi, koja pruža uslugu smještaja za 54 korisnika s poteškoćama u razvoju ili s invaliditetom.

Ovo je odlična prilika da volonteri - studenti iz Zagreba, Varaždina, Donje Bistre i Osijeka, provedu kvalitetno vrijeme na moru te i sami iskoriste mogućnosti kupanja na plaži u sklopu ustanove u slobodno vrijeme. Centar Fortica volonterima za vrijeme boravka osigurava smještaj i prehranu te sve ostalo potrebno za provođenje aktivnosti.

Svakako najveću korist od provođenja samog projekta (koji se provodi zahvaljujući financijskoj potpori Zaklade za poticanje partnerstva i razvoj civilnog društva iz Pule u sklopu decentraliziranog modela financiranja Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva) imaju korisnici ustanove. U ljetnom periodu oni dobiju volontera koji individualno radi s djetetom, provodi aktivnosti samozbrinjavanja, spoznajno-društvene aktivnosti, igre i kupanje u moru. 

Prema dosadašnjim iskustvima volontera ali i korisnika Centra za rehabilitaciju Fortica, projekt je izuzetno uspješan. Potvrdila nam je to Maja Ferenčina, voditeljica projekta "Ljeto s volonterima":

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.