Hrvatski radio

Radio Rijeka

Ljubavno lice Crikvenice: crikvenička rivijera postaje rivijera ljubavi

14.02.2019.

14:27

Autor: HRT - Radio Rijeka

Foto: Gloria Fabijanić Jelović / HRT - Radio Rijeka

Foto: Gloria Fabijanić Jelović / HRT - Radio Rijeka

Foto: - / -

Grad Crikvenica jedan je od šest partnera projekta I-Archeo S. koji se provodi u sklopu programa Interreg Italija-Hrvatska 2014 – 2020., financiranoga od strane Europske unije. Cilj projekta je valorizacija prirodne i kulturne baštine te brendiranje Crikvenice kao Rivijere ljubavi.

Uz hrvatske partnere, Pučko otvoreno učilište Poreč i Grad Pazin, u projektu sudjeluju i tri talijanska partnera: Consorzio Teatro Publico Pugliese iz Barija kao nositelj projekta, Regione Abruzzo te Marche Teatro Scarl iz Ancone.

Grad Crikvenica prvi je partner koji u sklopu projekta mora izvesti svoj pilot projekt, a cilj projekta je valorizacija prirodne i kulturne baštine. Područje grada Crikvenice kroz ovaj se projekt želi brendirati kao Rivijera ljubavi te je stoga turistički itinerar vezan uz Valentinovo kojim se također nastoji produžiti turistička sezona i na nesezonske mjesece kao što je veljača.

Realizacija pilot projekta počela je u utorak, 12. veljače, a višednevni program uključuje mnoge aktivnosti za zaljubljene, poput posjeta Muzeju Grada Crikvenice, šetnje Ljubavnom cesticom i posjet gradini Badanj, posjete najpopularnijim mjestima za ljubljenje, obilazak Labirinta ljubavi i koncert klape Sveta Jelena Dramalj od 16:45 u Crkvi UBDM u Crikvenici. U petak vas iz TZ Crikvenice pozivaju na posjet izložbi Ivana Balaževića u Gradskoj galeriji Crikvenica s početkom u 12:00.

Grad Crikvenica je prvi partner koji mora izvesti pilot projekt, a u njegovoj pripremi sudjelovali su javni i privatni dionici s područja Crikvenice, dok je radionice vodio direktor UHPA-e Željko Trenzner, a u samoj organizaciji i realizaciji uz javne partnere poseban obol dala je i Istarska razvojna turistička agencija IRTA d.o.o.

Osim što bi trebao povećati atraktivnost destinacije izvan glavne turističke sezone, projekt bi trebao poboljšati suradnju sudionika iz javnog i privatnog sektora koji su sudjelovali u osmišljavanju ljubavnog itinerara. Projekt mora biti održiv narednih pet godina te se organizatori nadaju da će nakon završetka pilot aktivnosti za projekt čuti u drugim dijelovima Hrvatske, ali i izvan granica Lijepe naše.

Pilot projekt koji će se održati od 12. do 16. veljače 2019. godine u Crikvenici namijenjen je prvenstveno partnerima u projektu odnosno inozemnim i hrvatskim agencijama, turoperatorima, vodičima i medijima kako bi prepoznale Crikvenicu kao ljubavnu destinaciju i prenijele lijepi glas o njoj te da bi je gosti upravo u tu svrhu još više posjećivali i izvan turističke sezone. Poslušajte:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.