Hrvatski radio

Radio Rijeka

Lokvarski načelnik Toni Štimac skrivio prometnu, HDZ poziva na odgovornost

31.08.2020.

15:16

Autor: Nenad Lučić

Prozvani načelnik Toni Štimac: Kriv sam za prometnu nezgodu i spreman sam snositi materijalne posljedice i troškove popravka vozila! (Foto: Nenad Lučić / HRT - Radio Rijeka)

Prozvani načelnik Toni Štimac: Kriv sam za prometnu nezgodu i spreman sam snositi materijalne posljedice i troškove popravka vozila! (Foto: Nenad Lučić / HRT - Radio Rijeka)

Foto: - / -

Oštećenje službenog vozila bez tjelesnih ozljeda bio je epilog prošlotjedne prometne nezgode SDP-ovog načelnika Općine Lokve Tonija Štimca, a o tom se događaju priopćenjem oglasila u Lokvama glavna oporbena stranka HDZ.

U HDZ-u su s olakšanjem primili vijest da načelnik nije ozlijeđen, no zbog nastanka materijalne štete na općinskoj imovini traži se utvrđivanje njegove eventualne odgovornosti. 

Predsjednica HDZ-a u Lokvama Sanja Beljan Brkić ističe kako zasad raspolaže neslužbenim informacijama da je do prometne nezgode došlo zbog neovlaštenog i neodgovornog postupanja općinskog načelnika, pa je stranka zatražila i službenu reakciju.

"Mi smo danas podnijeli zahtjev da se po hitnoj proceduri sazove sjednica Općinskog vijeća, kako bi predsjednik od  nadležnih zatražio službeno izvješće o spomenutom događaju. Na temelju toga mogli bismo odlučivati o materijalnoj odgovornosti načelnika, no pokaže li se da je on nesreću prouzročio neodgovornim ponašanjem, tražit ćemo i političku odgovornost", rekla je Beljan Brkić. 

Govoreći o okolnostima nezgode, načelnik Toni Štimac ističe kako je, zbog obaveza koje je imao dan nakon prošlotjedne proslave Dana Općine Lokve, odlučio prespavati u Rijeci te priznaje kako se njegova odluka da noću autom krene na put pokazala pogrešnom. 

"Imao sam alkohola u krvi, nanijeta je materijalna šteta, i ovdje se radi o mojoj osobnoj krivnji. Srećom, nitko nije ozlijeđen, a ja sam u cijelosti spreman snositi troškove popravka vozila, pošto sam isključivi krivac. Što se pak tiče političke odgovornosti, o tome će još biti rasprave, no mislim da se ovdje isključivo radi o osobnoj odgovornosti, i da sam najviše štete napravio samome sebi", smatra Štimac.      

Nakon svega na potezu je predsjednik Općinskog vijeća Općine Lokve Vid Arbanas, kojem je danas predan zahtjev za sazivanjem izvanredne sjednice toga tijela. Javlja Nenad Lučić:    

Prometna nezgoda načelnika Štimca, pripremio Nenad Lučić

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.