Hrvatski radio

Radio Rijeka

Lokve: i ove godine uspješna manifestacija Biciklom oko jezera

01.08.2020.

15:16

Autor: Nenad Lučić

Foto: Nenad Lučić / HRT - Radio Rijeka

Foto: Nenad Lučić / HRT - Radio Rijeka

Foto: - / -

Prvi vikend kolovoza tradicionalni je termin kada se kod Lokava u Gorskom kotaru, već dulje od dva desetljeća, okupljaju ljubitelji šumskih izleta na dva kotača. Manifestacija Biciklom oko jezera potvrdila je da ciklo turizam ima status privlačnog oblika ponude i tijekom ove specifične sezone.

Koliko god na prvi pogled zahtjevno zvučao poziv na višesatnu vožnju biciklom po šumskim stazama oko Lokvarskog jezera, tom pozivu Biciklističkog kluba Lokve ni ove godine mnogi nisu odoljeli.

Klupski predsjednik Aleksandar Knežević ističe da su unatoč svim epidemiološkim mjerama manifestaciju uspješno organizirali te privukli između 80 i 100 ljudi iz svih dijelova Hrvatske: Dalmacije, Slavonije, Zagreba i okolice

"Ukratko, odaziv je nadmašio naša očekivanja te pokazuje da je u razdoblju korona krize biciklizam jedan od najsigurnijih oblika sporta i rekreacije", rekao je Knežević.

Iako se u razdoblju korona krize cikloturizam nameće kao poželjan izbor, ipak je, tijekom petosatnog bicikliranja na ponekad uskim šumskim putevima nužan oprez, govori Knežević i tumači da je staza zahtjevna: "Duga 20 kilometara i sa 600 metara visinske razlike. Na njoj ima više zahtjevnijih spuštanja, nego uspona. Ipak, za rekreativce, koji češće borave na biciklu, sve to ne predstavlja veći problem."

Nakon biciklističkog druženja, u nedjelju će se na šumskim stazama oko Lokava 34. put održati manifestacija Pješačenje oko jezera. 

Poslušajte prilog:

Biciklom oko jezera, pripremio Nenad Lučić

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.