Hrvatski radio

Radio Rijeka

Lokve: jezero još uvijek ispod prosječne visine za ovo doba godine

07.03.2018.

13:40

Autor: Nenad Lučić

Komunalne službe i dalje raščišćavaju velike količine snijega u Lokvama (Foto: Nenad Lučić / HRT - Radio Rijeka)

Komunalne službe i dalje raščišćavaju velike količine snijega u Lokvama (Foto: Nenad Lučić / HRT - Radio Rijeka)

Foto: - / -

Nakon prošlotjednog snježnog nevremena život se u Gorskom kotaru postupno normalizira, no zbog rasta temperatura i otapanja velikih količina snijega komunalne službe goranskih gradova i općina još uvijek imaju mnogo posla. Kako je na Lokvarskom jezeru?

Promjena vremena zasad nije prouzročila osjetniji porast riječnih vodostaja. Zimska služba dodatno proširuje prometnice Gorskog kotara, dok se u naseljima snježne naslage uklanjaju sa sustava oborinske odvodnje.

U Općini Lokve posljednjih dana pažljivo se pratila razina vode u Lokvarskom jezeru i trenutna situacija je više nego zadovoljavajuća, kaže općinski načelnik Toni Štimac. Dodaje kako je, kao i u drugim goranskim sredinama, velik dio komunalnih intervencija vezan uz otklanjanje posljedica urušavanja velikih količina snijega s krovova.

"Prema posljednjim podacima iz Hrvatske elektroprivrede, trenutačna popunjenost jezera je oko 60 posto i ono  je oko pet metara ispod prosječne kote punjenja za ovo doba godine. Možemo reći da je jezero praznije nego u nekim redovnim situacijama, tako da nema razloga za zabrinutost", ističe Štimac. Poslušajte:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.