Hrvatski radio

Radio Rijeka

Lokve: na snijegu ili kotačima - sanjkati se mora!

11.02.2017.

16:04

Autor: Nenad Lučić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Može li sanjkanje u Gorskom kotaru, osim zanimljivog turističko-rekreativnog sadržaja, biti i poticaj uređenju kvalitetne infrastrukture za održavanje međunarodnih natjecanja te animiranju mladih koji se žele baviti ovim sportom?

Dio odgovora na to pitanje nudi trodnevna manifestacija pod nazivom Lokvarski sanjkaški vikend, koja se od petka do nedjelje odvija na stazi Špićunak-Jezero u Općini Lokve. Na toj stazi, pripremljenoj za ovogodišnji sanjkaški  vikend u Općini Lokve, Primorsko-goranska županija dosad je uložila 100, a lokalna samouprava 30 tisuća kuna.

Općinski načelnik Toni Štimac ističe da su prošle godine, uz pomoć Županije, sigurnost i kvalitetu sanjkališta podigli na novu razinu: "Postavljene su ograde, pripremljeni putevi za sanjkaše koji se penju uz sanjkalište, a spremna je i podloga gdje će se ove godine ukopavati prateća infrastruktura, odnosno voda, struja te instalacije za internet i razglas. Upravo tijekom ovoga vikenda staza se pokazala vrlo dobrom, jer snijega ima malo, a mi smo ipak uspjeli organizirati natjecanje."

Nakon snježne sezone, ističe suorganizator sanjkaškog vikenda Ivica Urbanc, na stazi kod Lokava nastavlja se natjecateljska promocija ljetnog sanjkanja na kotačima. To je dodatna šansa za razvoj goranskih sportskih talenata, vjeruje Urbanc i za svibanj najavljuje međunarodno natjecanje, na razini europskog kupa, u sanjkanju na kotačima.

U Lokvama se nadaju da će, uz županijsku potporu, u stazu uskoro moći uložiti dodatnih 100 tisuća kuna, jer sanjkanje očito postaje cjelogodišnja sportsko-rekreativna, ali i turistička priča. Poslušajte:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.